Vrije tijd

Voor Stichting Op Groene Voet ben ik van half juni tot 1 september 2023 vrijwilliger bij de Wormentuin geweest. Deze tuin zit met veel andere groene initiatieven bij Een Bietje Gruun op Koningshoeven. Voor de Wormenhotelboulevard met zeven verschillende wormenhotels ligt hier de Wormentuin, die door mij volgens ecologische principes en methodes uit de permacultuur beheerd werd. Sinds 2020 al ben ik als vrijwilliger  verbonden aan het initiatief de Wonderlijke Watertuin van Stichting op Groene Voet in de Tilburgse Spoorzone. Hier wordt jaarlijks 440.000 liter regenwater aangewend voor deze tuin. De tuin begint bij RAW en loopt langs De Draaierij van Amarant, het Ontdekstation met waterspeeltuin en blote voetenpad voor kinderen, de Locbrewery, Gebouw 88 tot aan Stoom / Hall of Fame.

Bij Hall of Fame ben ik sinds 1 september 2023 projectleider groene buitenruimte geweest tot aan het bezoek van wethouder Evelien Kostermans op 8 mei 2024. Dit project is toen door de directie van Hall of Fame gestaakt. Het einddoel is om beide aankeilprojecten (Watertuin en buitenruimte Hall of Fame / Stoom) dusdanig te verbinden in goed overleg met de gemeente en andere instanties, dat de in Tilburg onder burgers en ecologische groenondernemers aanwezige ecologische kennis hier aangewend wordt, om de Locomotiefboulevard op korte, middellange en lange termijn op ecologische, effectieve en effici├źnte wijze vorm te geven naar de wensen die hiervoor in de harten van veel Tilburgers leven. Lucy Bathgate is de godmother hiervan en steunt me in woord en daad. Een veelomvattend project van lange adem dus, waarin ik veel van mijn talenten ten toon hoop te mogen spreiden.

Verder ben ik sinds half augustus verbonden aan Biodiversiteitsteam Oisterwijk. Dit, omdat ik in de gemeente Oisterwijk woon in Moergestel.

In mijn vrije tijd breng ik ook al 19,5 jaar veel tijd door bij Hall of Fame. Aan deze meute jonge honden heb ik mijn hart verpand. Bezoekers vinden me meestal achter de bar, maar achter de schermen heb ik vooral in de beginperiode wat meer mogen doen.

Bij Hall of Fame heb ik het verleden ook met Linde Braber, een zeer betrokken bestuur en met steun van vooral de gemeente Tilburg de Stichting Duurzaam Tilburg mogen bestieren van maart 2005 tot aan mijn fietsreis die begon op 22 maart 2011.

Sinds ik in 2000 met mijn vader een stukske rondom het IJsselmeer ging fietsen, ga ik bijna alleen nog maar fietsen tijdens vakanties. De fietsvakantie van 2011 is wat uit de hand gelopen. Zelfs zover, dat ik er maar een boekje over maakte: “Stukske Fietsen, Kubila gaat over grenzen”. Het boek is helaas uitverkocht, maar de Pdf van het boek is hier gratis te downloaden door te klikken op Stukske Fietsen

Ben ik eens een keer niet actief, dan ben ik vooral thuis bij mijn vriendin en haar kat. Of ik ben thuis met Mansie mijn kat, waarmee ik alweer ruim 12 jaar samenwoon. Omdat mijn huisje lekker rustig verscholen ligt in een hele groene tuin, kan ik zo ideaal weer de nodige energie opdoen.

  • Een stukske fietsen in Tadjikistan langs de Afghaanse grens, hier op weg vanaf de Wakhan vallei naar 2 passen van 4250 meter hoogte.
Ecopaul helpt!

Ecopaul denkt graag met u mee. Vul dit formulier in. Ecopaul zet zijn expertise in om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
VRAAG HET ECOPAUL!